mfc

Историята...

"Всеки от нас търси онова малко кътче, в което да се зарови в скучния си и празен ден. Онова тайно местенце, в което да открие потънали в прах магически книги и истории за велики магьосници, в които сякаш вижда себе си.

Съществува ли реално това кътче, или просто живее като бленувана мечта в уморените ни от сивия живот мисли? Какво ли ще е чувството ако откриеш това място? От дълго време го търсим напразно... и затова решихме да го създадем.

Ако четете това, значи сте вътре! Добре дошли в единственото магическо кътче, което вече съществува и в българския онлайн свят."

С този текст, през 2008-ма стартира първият български форум за магично изкуство, който веднага стана популярен сред феновете на магията в България. Той успя да обедини професионалисти, любители и фенове в една кауза.

Година по-късно, форумът прерастна в сайт и бе сформирана свободната организация "Magic Fire Circle". Благодарение на живите срещи между магьосници от цяла България, последваха идеи за фестивали и конкурси, които вече се превръщат в традиция.